Kā veicas ar cūku medībām?
Loti labi, medījam intensīvi:
Tikai pērnos sivēnus:
Vēl nemedījam, jo par agru:

atbildes>>
- [Gaļas pirmapstrāde]
- [ Gaļas pūdēšana!]
- [ Brieža gaļas receptes]


Gaļas pirmapstrāde

Putna gaļas pirmapstrāde un glabāšana.

        Viens no svarīgākajiem noteikumiem ir pēc iespējas ātrāk gaļu atdzesēt. Tas ka mednieki nomedītos putnus nēsā medību laikā piesietus pie jostas, nenozīmē ka tādējādi mednieks izrādās ar savu guvumu, tas ir viens no efektīvākajiem veidiem kā maksimāli ātri atdzesēt medījumu. Atdzisis un ižžuvis ķermenis vairs nebojājas. Karstā dienā, neizķidāts putns var sabojāties 8 līdz 10 stundu laikā, bet somā, vai polietelēna maisiņā ievietots medījums daudz ātrāk.

         Lai saglabātu pēc iespējas ilgāk putna spalvu, medījums ir uzreiz jāķidā. Izķidātu kautķermeni nevajag mērcēt sālsūdenī, šādi sagatavotu putnu var glabāt līdz pat vienai diennaktij. Ilgākai glabāšanai izķidātam putnam kautķermenī var ielikt nātres, egļu skujas, sīpolus vai ķiplokus. Ķiplokus un sīpolus, sasmalcinātus liek barības vadā caur knābi. Šādi sagatavots nomedītais putns ir glabājams apmēram 3 diennaktis. Universālākais veids kā ilgu laiku saglabāt kautķermeni ir saldētavā.

Meža zaķa gaļas pirmapstrāde un glabāšana.

      Nomedītam zaķim, pirmais svarīgi būtu izspiest urīnu, to var izdarīt paņemot kautķermeni aiz priekšējām ķepām un spēcīgi spiežot uz vēdera ar roku braukā no augšas uz vēdera lejasgalu. Neizķidāts zaķa kautķermenis vēsā vietā var glabāties līdz pat trim dienām, izķidāts, bet nenodīrāts glabājas apmēram, nedēļu. Ja medījumu nav paredzēts pagatavot 'tuvākajā laikā, tad to labāk nenodīrātu iesaldēt.

 

Pārnadžu gaļas pirmapstrāde un glabāšana. 

      Nomedītiem pārnadžiem vajadzētu uzreiz noliet asinis un izķidāt, ja to neizdara vismaz tuvāko 3 stundu laikā, gaļai parādās nepatīkama smaka, un pēc vēl ilgāka laika gaļa var izrādīties vispār pārtikā nelietojama.

 

      Tikko nomedīta dzīvnieka gaļa ir sausa, un tikkai pēc 8 - 12 stundām, gaļa "nobriest", kļust daudz sulīgāka un aromātiskāka. Šādu pārmaiņu rezultāts ir ķimiskie procesi, kas notiek gaļā pateicoties dažādiem gaļā esošiem fermentiem. Uz "nobriedušas" gaļas izveidojas sausa plāna garozai līdzīga kārtiņa, kas gaļu pasargā no bojāšanās, šādu gaļu, vēsā vietā var glabāt līdz pat 3-4 dienām.       

 Ilgstošam laikam, gaļa ir jāglabā sasaldētā veidā. Pareizi glabāta gaļa, griežot izdala sulu, un ir stigra un elastīga.


Šis domēns tiek tirgots.

Cena par: medibas.lv - Euro 1999.

Citi domēni - tirdzniecībā:
dvd.lv - Euro 1399.
33.lv - Euro 1999.


Uzziņai e-pasts: info@3dati.lv


Komentāri:

Atpakaļ...

Izstrādāts: evolution.lv